Oppvekst

Jeg ble født 19.november 1979 og bodde mine første 10 år på Haugenes på Fevik sammen med mine foreldre, Unni og Trond, og min lillesøster Therese. Min mor har jobbet i Grimstad kommune i hele sin yrkeskarriere, min far har jobbet både i kommunen og drevet egen næringsvirksomhet.

I 1986 startet jeg i 1.klasse på Grimstad Barneskole i Storgata. Jeg begynte på skole i byen fordi vi var så heldige å ha en fantastisk dagmamma i Bieheia som vi var hos mens mamma og pappa var på jobb – SFO var ikke et tilbud den gangen. Jeg fikk begynne i en veldig hyggelig klasse med 12 elever, totalt var vi i underkant av 30 elever på trinnet. Siden den gang har skolekretsen i sentrum vokst mye og sentrumsskolen Jappa skole har nok omtrent dobbelt så mange elever nå.

I 1989 flyttet vi til Groos og jeg var så heldig å vokse opp der på ekte sørlandsk vis med «tea i tangen».

Fritidsaktiviteter

På fritiden var jeg som barn innom både ridning, dans og turn, og i ungdomsårene hadde jeg mange fine opplevelser i TenSing.

Men det var fotball og Amazon som preget det meste av fritiden i min oppvekst og jeg var aktiv der til godt oppi 20-årene. I tenårene var jeg både trener, lagleder og styreaspirant før jeg fikk ordinære styreverv. Jeg fikk der tillit og mulighet til å påta meg ansvar som har gitt meg både erfaringer og gode opplevelser som jeg har tatt med meg videre i livet. Grimstad har alltid hatt et rikt tilbud til barn og unge og jeg har hatt mye glede av å være en del av flere av disse miljøene. Og jeg har fått venner for livet – i alle aldre.

Utdannelse

I 1995 startet jeg på Dahlske videregående skole, allmennfag og var rødruss i -98.

Etter videregående dro jeg tre måneder til Bali for å ta ex.phil og ex.fac. Det er en opplevelse jeg ikke ville vært foruten. Deretter bar det hjem for ett år med jobbing før jeg tok fatt på studier.

Som liten drømte jeg om å bli høyesterettsjustitiarius eller revisor. Jeg valgte studier ved Høyskolen i Agder (HIA) i Grimstad og Kristiansand, og endte med en bachlor i revisjon.

Yrkesbakgrunn

Jeg har en variert yrkesbakgrunn fra både offentlig og privat sektor.

Under studietiden jobbet jeg i butikker både i sentrum og på Odden. I 7 år etter studiene jobbet jeg sammen med min far i hans plastbåtfabrikk på Vik. Etter at vi avviklet den virksomheten har jeg jobbet med regnskap i privat sektor og kontrollvirksomhet i offentlig sektor. I dag jobber jeg som seniorrådgiver i Skatteetaten her i Grimstad. Ved siden av jobb og familie har driver jeg også aktivt med politikk i Grimstad kommune. En travel hverdag – men jeg trives godt med det.

Politisk interesse

Interessen for politikk kom først tidlig i 20-årene da jeg ble med i Grimstad Høyre og stilte til valg for første gang i 1999. Da ble jeg valg inn som siste vara til kommunestyret (uten behov for å oppmøte i løpet av valgperioden). I disse årene var jeg aktiv internt i partiet blant annet med styrearbeid.

I 2003 ble jeg vist tilliten til å stå på 2.plass på listen og fikk fast plass i Kommunestyret og nestlederverv i Teknisk Utvalg – utfordringer som har vært både lærerike og krevende. Jeg er i dag veldig glad for den tilliten jeg fikk av partiet til å påta meg disse vervene – og jeg setter stor pris på alle de dyktige menneskene jeg har fått jobbe sammen med i det politiske miljøet i disse årene.

Ved valget i 2007 ble jeg på nytt vist tilliten til å inneha 2.plassen på Høyres list. Og ved valget i 2011 takket jeg av personlige årsaker nei til 1.plassen og stilte som 2.kandidat nok en gang. Til sammen har jeg nå snart 12 år bak meg i Kommunestyret og diverse utvalg. Og jeg har i disse årene truffet mange flotte mennesker, både medpolitikere og innbyggere, som jeg har blitt kjent med i ulike sammenhenger.

Familie

Stortingsvalgdagen i 2005 tilbrakte jeg kvelden på Sykehuset i Arendal og ble den natten mor til en flott jente. Og på stortingsvalgdagen i 2009 gjentok jeg dette og ble før stemmelokalene stengte den dagen mor til tvillingjenter. Heldigvis er jeg god på planlegging og hadde forhåndsstemt begge gangene.

Det er umåtelig viktig for meg med støtte fra familien min, som lar med holde på med det som jeg synes er aller gøyest – politikk og utvikling av Grimstad som en god kommune å bo i for alle – dere er fantastiske og svært tålmodige!! Tusen tusen takk for at dere alltid støtter meg!!

Kommunestyreperioden 2019-2023 – Ordfører

Jeg ønsker å være en god ambassadør for Grimstad og det har vært en spennende prosess å gjennomføre en valgkamp som Høyres ordførerkandidat. Det er en glede og til stor inspirasjon å være en del av Team Høyre!

Grimstad Høyre sto på gjennom hele valgkampen for å synliggjøre Høyres politikk og hva vi ønsker å prioritere de kommende årene. Vi fremmet vårt program og våre løsninger, og vi tilstreber å ha både fellesskapets- og den enkelte innbyggers interesser i fokus.

Jeg har som mål at kommunestyret skal jobbe sammen for utvikling av kommunen vår og til det beste for Grimstad. Det er ingen medlemmer av Kommunestyret som får flertall alene, og det er ingen partigruppe som kan styre uten samarbeid med andre – vi må sørge for å skape gode relasjoner mellom partigrupper og på tvers av etablerte skillelinjer. En politiker måles best på evnen til samarbeid med andre. Og som Jan P. Syse engang sa «Vi må henge sammen – hvis ikke blir vi hengt hver for oss».

Og så, da stemmene ved Kommunevalget 2019 ble talt opp og forhandlingene avsluttet, endte det med at Grimstad Høyre som største parti fikk ordførervervet. Dermed ble jeg valgt til Grimstads første kvinnelige Ordfører.

Jeg er rørt over støtten internt i partiet og fra velgere som stemte på oss, og setter utrolig stor pris på tilliten jeg har fått. Tusen takk!!