I dag fikk vi besøk av Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen da Regjeringens småbedriftsturné «SMÅBEDRIFTSLIVET» besøkte Grimstad.

Regjeringspartiene er nemlig på turné over hele landet fra 25. – 28. juni med ambisjon om å nå 1.000 små- og mellomstore bedrifter (SMB = under 100 ansatte) på 100 timer. Statsråder og/ eller stortingsrepresentanter for de fire regjeringspartiene vil i løpet av dagene få gi sine råd og motta innspill til hvordan Regjeringen kan utvikle politikken for SMB og gjøre den enda bedre. I Grimstad var vi så heldige å få besøk av selveste Næringsministeren!

I den anledning hadde Grimstad Næringsforening invitert sine medlemmer i kategorien små og mellomstore bedrifter til frokostmøte i de flotte lokalene til JBU nær universitetet. I fantastisk sørlandssommervær og med en utsikt med skjærgården i horisonten skapte det en flott ramme for gode samtaler.

Både Næringsministeren, Stortingsrepresentant fra Agder Svein Harberg, Torunn Ostad fra Agder Høyre og jeg fikk med oss mange gode innspill vi tar med oss videre i vårt arbeid – både sentralt og lokalt.

img_3182
Stortingsrepresentant Svein Harberg, Ordførerkandidat Beate Skretting, Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen og Listekandidat Agder Høyre Torunn Ostad

Hvorfor setter så regjeringen fokus på små og mellomstore bedrifter på denne måten?

Jo – fordi fremtidenes arbeidsplasser blir skapt av enkeltmennesker som tør og vil satse, og Høyre mener det må lønne seg å lykkes. Små bedrifter har mindre administrative ressurser enn de store, og er derfor de som sliter mest med byråkrati og skjemavelde. Høyre mener forenkling er spesielt viktig for de små og mellomstore bedriftene – det er disse som står for det meste av lokalt gründerskap og nyskaping i Norge.

Lokale eiere gir stabile arbeidsplasser og maktspredning i samfunnet. Sterke og mangfoldige private eierskapsmiljøer er viktig for å utvikle lønnsomme og bærekraftige bedrifter og næringsklynger. Høyre mener lokalt norsk eierskap av lokale norske arbeidsplasser gir trygghet for arbeidsplassene.

Det er derfor viktig å jobbe for bedre rammevilkår og forutsigbarhet for norske eiere.

Små og mellomstore bedrifter står for en stor del av norsk sysselsetting og verdiskaping.

I Grimstad er vi så heldige å ha et solid næringsliv med mange ben å stå på. Men det må ikke bli en sovepute! Vi må kontinuerlig jobbe for å skape flere arbeidsplasser.

For den beste måten å gjøre kommunen til et sted folk har lyst til å bli boende i, er at det finnes nok arbeidsplasser, slik at folk har en jobb å gå til. Da må det også være lett å skape arbeidsplasser i kommunen. Det vil Høyre.

Det er mye også vi som lokalpolitikere kan gjøre for at enda flere i kommunen skal tørre å satse, lage sin egen arbeidsplass, og over tid ansette flere. Høyre har noen konkrete forslag for hvordan vi skal tiltrekke oss flere jobber i kommunen.

Dersom Grimstad skal være et godt sted å bo, trenger vi arbeidsplasser slik at folk faktisk kan bli boende! Vårt mål er å gjøre det enda enklere å skape arbeidsplasser i Grimstad.

Høyre vil:

  • Fremheve næringssjefens rolle som en direkte kontakt mellom bedriftene og kommunen, slik at vi kan bedre se på hvordan alt kommunen gjør påvirker bedriftene og deres mulighet til å skape.
  • Forenkle og forbedre reguleringer. Det skal være lett å skape en arbeidsplass i Grimstad, og kommunen må sørge for at de reguleringene vi har er enkle å forstå og forholde seg til.
  • Digitalisere kommunen. Søknadsskjemaer skal være lett tilgjengelig, enkle å forstå, og saksbehandlingen skal være rask.
  • Eiendomsskatten skal på sikt fjernes

 

For at vi skal være en kommune folk har lyst til å bo i, må de også ha en jobb å gå til.

 

Bedrifter som har innspill til Regjeringens arbeid (for å utvikle politikken for SMB) oppfordres til å sende skriftlig innspill til agder@hoyre.no, som videreformidler.

img_3181
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s