Alle elever har krav på tilpasset opplæring. Også elever med høyt læringspotensial. Disse elevene fortjener også en skole med kunnskap og mestring tilpasset deres nivå. I dag er det alt for tilfeldig hvorvidt elever med høyt læringspotensial får et tilpasset tilbud.

Høyre vil ha en god skole for alle!

Vi må ikke forsømme elever med høyt læringspotensial. For når tilpasset undervisning kun gjelder de svakeste elevene, svikter vi de sterkeste. Vi i høyre vil ha en skole hvor alle elever har noe å strekke seg etter, og får en skolehverdag som er meningsfull – uten at dette går på bekostning av hjelpen de svakeste elevene får.

Vi ønsker at vi i større grad skal åpne opp for at elever kan ta fag på trinnet over seg. Går du i 10.klasse og synes matten er for enkel, bør det ikke være et problem å ha matematikk sammen med noen på en videregående skole. Og heldigvis har vi fantastiske muligheter til dette i skolebyen Grimstad!

Mange skoler i kommunen vår har ordninger for å ta fag på høyere trinn i dag, men jeg mener vi kan bli enda flinkere til å tilrettelegge for dette. Og de elevene som bare ønsker noen ekstra oppgaver eller større utfordringer uten å gå ut av ordinær undervisning på trinnet sitt må vi finne bedre løsninger for også.

Det er så viktig at vi ser hver enkelt elev, slik at alle får muligheten til mestring og trivsel i sin skolehverdag. Både de elevene som sliter på skolen og trenger ekstra oppfølging eller tilpasset spesialundervisning – men også de elevene som trenger større utfordringer for å trives på skolen må sees og følges opp på en god måte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s