TeamHøyre i Grimstad tar utfordringen fra Erna og ønsker å gjøre Grimstad til en JA-kommune!

I går deltok jeg under Arendal-uka og fikk blant annet høre Statsminister Erna Solberg under Høyres partitime på kanalplassen.

Erna på Høyres partitime
Statsminister Erna Solberg på Høyres partitime under Arendalsuka

Erna trakk frem mange gode lokalpolitiske saker som kvalitet i skolen, gode helsetjenester, valgfrihet og trygge lokalsamfunn, inkludering og ettervern for mennesker som har eller har hatt rusproblemer og mye mye mer.

Men hun pratet også om viktigheten av at vi skaper en kommune er som er imøtekommende og som ser løsninger fremfor utfordringer. Det betyr ikke at vi skal si JA til absolutt alle tiltak og forslag ukritisk – men at vi må søke etter å finne en løsning innenfor lover, forskrifter, planverk og andre hensyn som må tas, som f.eks til naboer i byggesaker.

Det betyr også at vi imøtekommer innbyggere og brukere av kommunale tjenester på en god måte når de henvender seg til kommunen. Kanskje kan man ikke innfri alle ønsker og si JA til enhver henvendelse, men muligens kan man finne en annen løsning som er til hjelp likevel?

Som oftest kan man finne frem til en løsning dersom man er imøtekommende og fleksibel, og dersom man har en positiv innstilling i utgangspunktet. Og ikke minst – så ønsker vi å ha en kommune som imøtekommer henvendelser, innspill og initiativ fra innbyggere, brukere og tiltakshavere med en positiv holdning. Det er en slik kultur vi vi ha i Grimstad!

Her kan du se mitt leserinnlegg om at Grimstad skal bli en JA-kommune,publisert i Grimstad Adressetidene:

Det skal være lett å bo og skape i kommunene Høyre styrer. Enkle reguleringer og en positiv holdning til innbyggernes initiativ er noe av det vi mener må prege kommunen vår.

Grimstad kommune skal være en ja-kommune! Å være en ja-kommune betyr å gjøre det lett og fint å bo i kommunen. Vi skal si ja til nye måter å gjøre ting på i kommunen som gjør det enklere for innbyggerne. Det betyr digitalisering av tjenestene, enkle og lett tilgjengelige søknadsskjemaer, og en positiv holdning til de som tenker nytt.

For at Grimstad kommune skal være et godt sted å bo trenger vi politikere som evner å si ja. Vi skal være en positiv kommune som møter initiativ fra innbyggere og næringsliv med et åpent sinn.

Vi skal ha gode møteplasser mellom bedriftene og kommunen, slik at vi hele tiden kan lytte til hva som trengs for at enda flere arbeidsplasser skal bli skapt i kommunen.

En ja-kommune spiller på lag med de som vil skape arbeidsplasser. Derfor må vi regulere nok areal til bedriftene, være forutsigbar i planleggingen, ha nok plankompetanse i kommunen, og ikke minst være positive til de som vil skape jobber!

Innbyggere med gode initiativ som bygger barnehager eller sykehjem skal møtes med takk. Kommunen skal ikke legge noen hindringer i veien for innbyggere som ønsker å skape. Statsminister Erna Solberg fremhevet under Høyres partitime på Arendalsuka at vi trenger kommuner som ser etter mulighetene der andre ser utfordringene.

Vi trenger en kommune som ser etter muligheter til å si «JA» – i motsetning til å lete etter grunner til å si nei. Som Ordførerkandidat tar jeg sammen med TeamHøyre i Grimstad utfordringen fra Erna og ønsker å gjøre Grimstad til en JA-kommune!

Beate Skretting og Statsminister Erna Solberg
Ordførerkandidat Beate Skretting og Statsminister Erna Solberg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s