Vår landsdel står foran store muligheter. Forholdene ligger godt til rette for vekst og utvikling, og det er viktig at vi ikke blir stående igjen på perrongen når togene går. Da trenger vi også å stå samlet og gripe mulighetene når de er der. Når Kristiansandsregionen bruker energien på å sloss mot overkjøring fra sentralt hold, så mener jeg at det veldig uheldig for utviklingen i Agder.

Med respekt for de prosessene som har vært i forbindelse med kommunesammenslåingen i vest, så oppleves det fra mitt syn veldig uheldig å sette i gang omfattende prosesser med en mulig reversering. Statsforvalter vil også binde opp viktige ressurser til utredning som kommunene i Agder kjenner på at vi trenger til å være en medspiller til vekst og utvikling.

Vi trenger Kristiansand som regional motor

Grimstad er heldig plassert på Agder. Midt imellom Arendal og Kristiansand, og midt i vårt felles bo- og arbeidsmarked. Agder har gode muligheter for vekst, for utvikling – og for å ta en ledende rolle når nye næringer og industrier etableres for fremtiden. Med et unikt kompetansemiljø innen utdanning ved UiA og Fagskolen i Agder har vi alle muligheter for å gå foran i løypa når morgendagens løsninger skapes. Til det beste for landsdelen og alle oss som bor her – og kommer til å bo her.

Men mens den ene naboen vår i øst i disse dager gjester Sverige på studietur for å på best mulig måte møte den enorme utviklingen som kan prege landsdelen i tiår fremover, så er fokuset i vest reversering av kommunesammenslåingen og det vi frykter vil bli en stillstand i utviklingen i regionen.

For mens Arendal girer opp og kjører full fart fremover, så demper Kristiansand farten og senker seg ned på egen banehalvdel for å slå pasningene bakover. Vi frykter det blir lite produktivitet ut av det, og er redd det kan medfører at Agder taper kampen om viktige etableringer og utvikling fremover.

Vi trenger et sterkt Kristiansand i Agder, og vi trenger utvikling i vår region. Vi scorer skremmende lavt på levekår, vi er regionen med flest unge uføre og likestillingen på Agder står tilbake for resten av landet. Hvem vil ta ansvar for å være lokomotivet for at slike trender skal snu og utviklingen skal gå i riktig retning?

Vi trenger et Kristiansand som ser fremover, og ikke bakover. Vi trenger alle de dyktige kreftene i Kristiansand til å jobbe for hele landsdelen og gripe de store mulighetene som ligger foran oss. Arendal og Grimstad er i god utvikling, men det er avgjørende at alle de store kommunene i Agder bruker kreftene sammen. Vi konkurrerer ikke med hverandre, vi konkurrerer om å trekke den beste kompetansen hit til Agder sammen.

Morgendagens kamper handler ikke om reversere gårsdagens beslutninger. Morgendagens kamper vinner vi fordi vi har blikket festet på ballen, på mulighetene og fordi vil skape noe nytt og noe bedre. Sammen. Vi trenger at Kristiansand igjen tar ledertrøya. Vi har alle muligheter. Grip dem!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s