Høyre er opptatt av at vi skal utvikle og forskjønne byen vår. Vi gjør det på bakgrunn av vedtatt planer som etter demokratiske prosesser har dannet grunnlaget for veien fremover. Og vi er stolte av det vi får til og spesielt det store løftet som gjøres langs bryggekanten med nytt bibliotek og en flott park til glede for oss alle. Sammen med Trond Erik Bognø har jeg i dag sendt inn følgende leserinnlegg til avisen: 

Omsider etter en 30 års lang prosess er vi i mål med etableringen av nytt bibliotek. Diskusjonene var mange, kampene var lange og meningene sprikte i alle retninger om hvor og hvordan dette skulle gjennomføres. MEN – nå er vi der at vi har fått et flott nytt bibliotek i havneområdet. Og det er et faktum at biblioteket allerede er en suksess.

Bruken av biblioteket har økt betraktelig siden åpningen og vi synes det er spesielt hyggelig at mange barn og unge bruker biblioteket som en møteplass. Det arrangeres til stadighet arrangementer til glede for store og små – nå senest denne høstferieuken med aktiviteter for både barn, unge og voksne. All honnør til de ansatte på Grimstad Bibliotek som står på for å gjøre biblioteket til det vi ønsket det skulle være. Dere gjør en kjempejobb!

Nå er det neste steg i planen som skal gjennomføres – parken rundt biblioteket som vil forskjønne hele havneområdet. Et etterlengtet tiltak ønsket av mange. Litt underlig er det da etter vår mening at kritikken hagler mot alt som gjøres …

Midlene som benyttes til parken rundt biblioteket kommer fra frigitt havnekapital, bundet til tiltak i havneområdet. Det går ikke på noe vis på bekostning av verken bygging av nye skoler eller drift av omsorgsplasser. Disse midlene har aldri vært en del av kommunens drift eller investeringsbudsjett, og etableringen av parken påvirker således ikke resultatet i årsregnskapet til Grimstad Kommune. (Det blir litt som om hvis du har telefonabonnement dekket av arbeidsgiver og får tilbud om ny telefon – det er ikke et alternativ å be om at arbeidsgiver betaler strømregningen din istedenfor å ta imot telefonen … For du har ikke mulighet til å bruke beløpet telefonen koster til noe annet i din privatøkonomi. Det er telefonen eller ingenting – dvs oppgradering av havneområdene eller ingen oppgradering i havneområdene for Grimstad Kommune sin del i dette tilfellet)

Områdene mellom Oddensenteret og Sorenskrivergården er regulert til park og nytt bibliotek. Parken vil være et viktig bindeledd mellom Grimstad sentrum og Oddensenteret, og med flott beliggenhet ned mot vannet, ønsker kommunen å forme parken til et hyggelig sted å være.

På kommunens hjemmeside står det følgende om den nye parken: «En fin park der alle har lyst til å være». Dette er ambisjonene til den nye parken i Grimstad! Og vi gleder oss til den er ferdig, til havneområdene er flott opparbeidet og det blir mulig å benytte seg av en fin park istedenfor å gå raskt forbi en asfaltert og øde tidligere bussholdeplass …

Parken skal hete «Byhaven». Byhaven fikk navn sitt navn i november 2016, etter en navnekonkurranse. Det var Linn Kristine Kvammen som vant konkurransen, og bakgrunnen for navnet var at det skulle ha assosiasjoner til et slags privat rom i offentligheten og at det skulle være et fristed for alle. Navnet på parken er for lengst bestemt – takk til Linn Kristine for bidraget til navnekonkurransen – vi håper det kommer opp et fint skilt som viser at parken heter Byhaven!

Og hvorvidt det er behov for et eget navn på det kunstige svaberget eller ikke, har ikke vært vurdert før Stein Gjulem satt i gang en debatt via sosiale medier med god hjelp av Grimstad Adressetidene. Området er en del av parken og vil uavhengig av hva det kalles bli et unikt bidrag til fornyelse av det som tidligere var et lite benyttet område i sentrum av kommunen vår. Det trenger Grimstad!

Bibliotekparken2

Bibliotekparken1

2 kommentarer »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s