I kveld har jeg hatt gleden av å delta på foreldremøte ved Fjære Ungdomsskole angående Rådmannens budsjettforslag og forslaget om nedleggelse av skolen. Foreldre, skoleledelse og politikere var invitert av FAU og det var godt engasjement under møtet.

Det er gledelig å se så mange foreldre som bryr seg om skolen sin, oppvekstmiljøet for ungdommen og betydningen skolen har i lokalmiljøet. Jeg blir også veldig glad for å høre så mange ta til ordet for at Fjære Ungdomsskole er en god skole med et godt fagmiljø og engasjerte lærere som ivaretar elevene på en god måte hvor de ser den enkelte elev og deres behov. Og det er imponerende å lytte til alle de saklige og fornuftige argumenter de har for å beholde skolen – til tross for den frustrasjonen de tydelig får frem at de kjenner på. Og ikke minst setter jeg pris på at det tydelig fremgår at foreldre og ansatte ved skolen vektlegger helhetsbildet og skolens betydning i et langsiktig perspektiv – Grimstad er jo tross alt en vekstkommune og har ambisjoner om å fortsatt være det i årene fremover. Da trenger vi nok skolekapasitet og gode skoler til barna våre.

Og Høyre har vært tydelige i flere leserinnlegg om hva vi mener om saken. Vi mener i likhet med foreldrene på Fjære ungdomsskole at prosessen frem mot budsjettfremlegget har vært for dårlig, det har vært mangelfull (eller nærmest fraværende ) involvering og medvirkning av foresatte, ansatte og tillitsvalgte, det har vært gjort for raske vurderinger uten klare beregninger for hvilke konsekvenser forslaget vil få for både kapasitet ved mottaksskolene, behovet for skoleskyss, behovet for investeringer på kort og lang sikt, og ikke minst hvordan det vil bli for fremtidig behov for skolekapasitet.

Jeg håper vi klarer ende opp med et budsjett for 2019 der vi ser langt nok frem til å ivareta behovene for god skolestruktur på en fornuftig måte slik at vi ikke bare sparer et par millioner i førstkommende budsjett, men sikrer en økonomisk bærekraftig utvikling av Grimstadskolene i et langt løp. Det vil gi oss en bedre løsning på lang sikt. Og det fortjener elevene!

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s