I august 2018 presenterte kommuneledelsen et foreløpig underskudd i Helse- og omsorgssektoren i Grimstad på 17 millioner. I dag fremkommer det at sektoren har brukt 25 millioner kroner for mye hittil år. Dette utgjør omtrent 2,2 millioner i underskudd hver måned!

Og dette til tross for at administrasjonen i august og september regnet med å få budsjettunderskuddet ned da det ble jobbet hard for å stramme inn. Det hadde vært interessant å få vite hvilke grep som eventuelt er tatt og hva som er bakgrunnen for at det går motsatt vei …

I et blogginnlegg 25.august i år spådde jeg på bakgrunn av regnskapstallene som da forelå at vi kom til å ende opp med et underskudd på mellom 29 og 31,4 millioner i helsesektoren. Dessverre også helt i tråd med de resultatene vi har sett for tidligere år. Vi må helt tilbake til 2011 for å finne et underskudd som var så lavt som «bare 19 millioner».

Og legger vi 2,2 millioner til for hver av årets to siste måneder – ja da ender vi opp på 29,4 millioner til slutt.

Noen «veddemål» smaker ikke like godt å vinne – og i dette tilfellet skulle jeg virkelig ønske jeg tar feil … Men selv om det nærmer seg jul så er det vel litt optimistisk å tro på mirakler?

objektet, gris, money, finance, økonomi
Blir det snart rom for å fylle opp sparegrisen…?

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s