Onsdag kveld – midt i forberedelsene til Luciafeiring og julebakst – så stilte FAU, foreldre og lærere ved Langemyr skole opp for å opplyse interesserte kommunestyrerepresentanter om hvordan de frykter de foreslåtte kuttene ved skolen vil kunne slå uheldig ut.

På møtet ba de innstendig om å slippe kuttet rådmannen har foreslått for skolen i sitt budsjettforslag for 2019. Og de kjempet samme kamp på et liknende møte i 2013. Også den gang var skolen truet av kutt.

Foreldre til barn på Langemyr kjemper for å beholde skolen og det tilbudet deres barn har der, de kjemper med sykehuset for å få rett diagnose, og de kjemper med kommunen for å få avlastning. Og de kjemper for å ivareta søsken og familie oppi det hele. At skolen betyr mye både for barna som går der og for foreldrene deres kom tydelig frem. Og jeg synes det er fryktelig beklagelig at de må bruke ressurser på slike kamper med jevne mellomrom.

Høyre og Venstre har i vårt alternative budsjettforslag reversert hele det foreslåtte kuttet, og ønsker å opprettholde det tilbudet som gis til elever (og deres familier) ved skolen. Barnets behov må være det eneste avgjørende i denne saken, og vi kan ikke støtte tanken om å sette et tak på antall elever på skolen slik Rådmannen nærmest foreslår ved å ønske å betale for færre elever enn det som skolen faktisk har. Jeg oppfordrer posisjonen til å gjøre det samme!

Det mange lurte på under møtet som FAU arrangerte på Langemyr på onsdag, var selvsagt hva som skjer med budsjettet posisjonen skal legge frem for neste år, og om det blir kutt som foreslått?

Ordføreren benyttet anledningen til å si at ingen skal miste det tilbudet de har i dag. Han informerte videre om at posisjonen har hatt møter med administrasjonen og at det er varslet at posisjonspartiene vil følge nøye med i tiden fremover på at alle fremdeles får det tilbudet de har rett til, behov for og krav på.

Jeg fant hans formulering vag og bekymringsfull … Og på direkte spørsmål om det betyr at posisjonen opprettholder forslag til kutt – så svarte han bare at budsjettet som legges frem i Kommunestyret mandag 17.desember vil vise hva de lander på.

Bjørg Eide fra Krf opplyste imidlertid at det blir kutt, men ikke så drastiske kutt som i det første forslaget. Hva dette innebærer får vi bare avvente å se under budsjettbehandlingen mandag kveld.

En fortvilet pappa oppfordret under møtet til å ikke gjøre Langemyr skole til en valgkampsak. Jeg opplever at det nettopp var det som ble gjort, når Ordføreren ikke ønsker å svare åpent på hvordan posisjonen ser på saken. Høyre og Venstre, er iallfall tydelig på at vi ikke kan akseptere kutt i tilbudet til barna ved Langemyr skole. Og den kampen skal vi som politikere ta – ikke foreldrene til elever ved skolen – de har nok av kamper!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s