Bemannings- og pedagognormen sikrer at det er nok hender og høy kompetanse i barnehagene. I dag tidlig gikk det ut en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet der regjeringen følger opp målsetningen om ekstra midler til små private barnehager. For Grimstad kommune sin del utgjør dette tilskuddet 5,3 millioner for 2019!

I Grimstad er det i år 9 private barnehager (mot 7 i 2018) som mottar tilskudd på til sammen 5,34 millioner (mot kr 3,02 millioner i 2018). Det er en økning i tilskuddet sammenlignet med 2018 på til sammen 2,3 millioner for barnehagene i Grimstad!

Det betyr at våre barnehager nå får penger for å ansette flere i de små barnehagene, både private og offentlige.

Kravet til antall barnehagelærere er strammet inn og det er innført et minstekrav til bemanning i barnehagene. Dette er bra for barna, men kan være vanskelig for de minste barnehagene å få til. Derfor får de ekstra penger i år også for å gjøre det enklere å oppfylle kravene. (Tilskuddet er om lag 590 000 kroner per liten privat barnehage og 440 000 kroner per liten kommunal barnehage.)

Barnehagen er både en trygg omsorgsarena med gode fang å krype opp i, men det er også en arena for å lære gjennom lek. Nesten alle barn går i barnehage, og det er bra, og mange er barn har de sitt første møte med bokstaver, tall, språk og ikke minst lek og samspill med andre barn i barnehagen. Derfor er det så viktig at kvaliteten på barnehagetilbudet er godt. Og det viktigste for god kvalitet i barnehagene er nok trygge voksne. Derfor er jeg glad for at vi i Grimstad nå får ekstra midler til flere ansatte i barnehagene i kommunen vår.

Regjeringen leverer – og det er vi stolte av!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s