I budsjettet for Grimstad Kommune for 2019 fremgår det at det i løpet av våren 2019 er planlagt å gjennomføre et prosjekt for å ta i bruk eByggeSak for at kommunen kan ta imot og gå mot en digital behandling av byggesøknader. Innføring av eByggeSak er et prioritert investeringsprosjekt i kommunen for 2019, og i tråd med ønsker fra regjeringen som et ledd i digitaliseringen av byggesaksområdet.

eByggeSak er den nye generasjonen saksbehandlingssystem, et nytt digitalt fagsystem skal bidra til å effektivisere byggesaksbehandlingen og som samtidig vil forenkle dialogen mellom søkerne og saksbehandlerne. Dette mener vi i Høyre også er i tråd med intensjonen i den nye serviceerklæringen som ble vedtatt i Grimstad kommune i fjor.

Innføring av eByggeSak vil føre til mange fordeler for alle som søker om små eller store prosjekter i kommunen vår. Reduksjon i saksbehandlingstid og bedre likebehandling av søknader kan være noen positive følger. Spesielt vil en raskere og mer smidig saksbehandling være positivt for innbyggere – så vel som for aktører i bransjen. Men det vil også frigjøre ressurser – for når rutinearbeidet digitaliseres, så kan kompetente saksbehandlere bruke mer tid på kompliserte saker, på kvalitet, og på oppfølging og tilsyn.

Det er derfor gledelig at vi i Teknisk Utvalgs møte i dag fikk opplyst at Grimstad fra august 2019 blir pilotkommune for innføring av eByggeSak. Prøveperioden er planlagt å vare i tre måneder, og jeg ser frem til å høre om erfaringene som gjøres.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s