For Høyre har det alltid vært viktig å skape en skole med mulighet for alle – uavhengig av hvor man bor eller hvilken familie man kommer fra. Og selv om mye går i riktig retning i skolen, er det fortsatt mye som kan bli bedre. Flere elever må oppleve skolen som en arena for mestring – og sammen med våre foreldre er kanskje lærerne den viktigste personen i oppveksten vår. Nettopp derfor er Høyre så opptatt av å løfte frem læreren! I 2015 innførte derfor regjeringen en ordning med lærerspesialister som et tiltak for å gjøre skolen enda bedre.

Regjeringen satser på kunnskap i skolen, og de satser på læreren. I tillegg til å finansiere 600 nye lærerspesialister (en dobling fra tidligere), så har regjeringen for 2019 også økt det årlige lønnstillegget – fra dagens spesialisttillegg på 49.300 til 54.230 kroner i året, og staten skal nå ta en større del av regningen ved å dekke 2/3 av utgiftene til ordningen med lærerspesialister.  (For å bli lærerspesialist må du ha minst 60 studiepoeng fordypning i fagområdet, og du må ha minst fem års erfaring som lærer. Lærere kan også få tilbud om videreutdanning for å bli lærerspesialist).

Denne våren (med søknadsfrist 12.april) kunne skoleeiere søke om tilskudd til lærerspesialister innen realfag, norsk, med særlig vekt på lese- og skriveopplæring, praktiske og estetiske fag, begynneropplæring på 1.-4.trinn, yrkesfag, profesjonsfaglig digital kompetanse, opplæring av minoritetsspråklige elever (nytt), engelsk og/eller 2.fremmedspråk (nytt), veiledning (nytt), spesialpedagogikk (nytt) og lærerutdanning (nytt).

I Aust-Agder er det så langt jeg kan se kun 2 lærerspesialister (begge i Risør kommune) i dag , og vi i Høyre ønsker at vi skal få lærerspesialister også i Grimstad!

Høyre ønsker at Grimstad kommune skal ha lærerspesialister på alle skolene i kommunen vår, og vi har derfor sendt inn følgende forespørsel til Ordføreren til kommunestyremøtet 27.mai:

Regjeringen innførte i 2015 en ordning med lærerspesialister. Lærerspesialistene er spesialister i faget de underviser i eller i begynneropplæring. De skal ta et særlig ansvar for faglig ledelse og utvikling på skolen. Ofte ser man at flinke lærere som søker nye utfordringer har havnet i administrative stillinger. Det er derfor viktig å skape flere karriereveier i skolen slik at lærerne fortsatt kan få nye måter å jobbe med elever og pedagogisk utvikling.

Lærerspesialistordningen er ment som et tiltak for å gjøre skolen enda bedre, for sammen med våre foreldre er kanskje lærerne den viktigste personen i oppveksten vår. Derfor er det viktig å løfte frem lærerne. Regjeringen har nå økt satsningen på lærerspesialistordningen, og alle kommuner og fylkeskommuner er oppfordret til å søke om tilskudd, spesielt de som ikke har noen lærerspesialister fra før. For målet med ordningen er at alle skoler skal ha tilgang til en lærerspesialist i begynneropplæring.

Søknadsfristen for tilskudd til lærerspesialistordningen var 12.april. Flere lærer i kommunen har tatt etter- og videreutdanning de siste årene, og lærerspesialistordningene er attraktiv i så måte.

  • Er det søkt om tilskudd til lærerspesialister i Grimstad i år?
  • eventuelt – hvilke grep gjøres for å få etablert ordningen med lærerspesialister i kommunen?

Beate Skretting, Ordførerkandidat Grimstad Høyre

Sitater Utdanning - Mars 20 - 20175

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s