Regjeringen offentliggjorde i dag hvilke tiltak som har fått innvilget midler gjennom «Nasjonal tilskuddsordning for inkludering av barn i lavinntektsfamilier 2019» i Grimstad.

I Grimstad er det delt ut midlerfølgende tiltak:

GRIMSTAD RØDE KORS FUN 365 – kr 160 000,-

Senteret er et aktivitetssenter for barn, ungdoms og familier og tilbyr et bredt spekter av aktiviteter gjennom hele året. Målet er at barn, ungdom og familier skal oppleve gode, trygge og aktive dager hvor utfordringer, fysisk aktivitet, mestring og læring står sentralt. Leirene gjennomføres spredt gjennom hele året med varighet fra 24 timer til fem dager. Eksempler på aktiviteter/leire er sommerleir, Danmarkstur for hele familien, kanohelg, juleverksted og vinterhelg. Barn, ungdom og familier rekrutteres i samarbeid med kontaktpersoner i samarbeidende kommuner.

Opplevelser i Grimstad – kr 370 000,-

Målsettingen med tilbudet er å gi gode opplevelser til barn og unge i lavinntektsfamilier i Grimstad. Tilbudet består av flere delprosjekter som til sammen dekker aldersspennet 0-18 år; Opplevelseskort som gir inngang på kinobilletter, svømmehall, dyreparken m.m. Gratis kulturlørdag som er et lavterskel kulturskoletilbud sju ganger i året med ulike kunst- og kulturaktiviteter, Cristinas Café som har et gratis varmt måltid og leksehjelp to ganger i uka, og ungdomsklubben Teknikken som har gratis aktiviteter innen foto, film, spill, m.m. to ganger i uka.

Grimstad kommunes utstyrssentral – kr 220 000,-

Utstyrssentralen skal drive utlån av utstyr for å redusere de økonomiske barrierene for deltakelse i ulike ferie- og fritidsaktiviteter. Utlån skal være gratis eller ha svært lave kostnader for målgruppen. Det skal være faste rutiner for samarbeid med én eller flere aktører som er i regelmessig, direkte kontakt med tilskuddsordningens målgruppe (NAV, politi, barnevern eller andre).

Dette er alle gode tiltak som har vært jobbet frem lokalt og som de andre regjeringspartiene og oss i Høyre er stolte av. Ettersom jeg var opptatt hele dagen i møte i Teknisk Utvalg fikk jeg dessverre ikke vært med på møtet med Grimstad Adressetidende der vi skulle presentere gladnyheten – med det tok Krf, Frp og V seg av på en forbilledlig måte og det kan lese mer om dette i på www.gat.no. 

EN OPPVEKT FOR LIVET - WEB ANNONSER9.png

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s