Gode skolebibliotek med dyktige ansatte kan bidra til læring i alle fag, gjøre barna mer nysgjerrige på bøker og gi dem lyst til å lese. Jeg synes derfor det er fantastisk flott at regjeringen nå bevilger ekstra midler til kommunene for andre år på rad. I Jeløy-plattformen lovte regjeringen nemlig en satsing på bibliotekene, og nå leverer de!

Støtten til skolebibliotekene skal fremme leselyst og leseglede hos barn og unge

Støtten til skolebibliotekene er del av regjeringens satsing på tidlig innsats. Prosjekter rettet mot 1- 7 trinn er derfor prioritert, men de inkluderer ofte også ungdomstrinnet.

Bibliotekene gjør en god jobb med å være levende hus som fremmer leseglede, og de er gode møteplasser for dialog og debatt, lek og fellesskap. I dagens informasjonssamfunn er det kanskje viktigere enn noen gang å strekke seg mot kunnskap – og her spiller bibliotekene en viktig rolle.

Støtten som nå deles ut skal brukes på kompetanseutvikling og personalressurser slik at bibliotekene kan legge til rette for leselyst og leseglede. Alle kommunene som får støtte har lesestimulering som tema. I tillegg er det koblinger til fagfornyelsen og dybdelæring, og innovativ bruk av skolebiblioteket som kulturell og teknologisk og arena, blant annet ved av flere planlegger aktiviteter med skaperverksted.

Tilskuddsordningen ønskes videreført de to neste årene, og skal bidra til at skolebibliotekene:

  • blir en arena for leseglede for alle elevgrupper og i alle fag
  • brukes i opplæringen, og bidrar til å nå målene i Kunnskapsløftet
  • legger til rette for lesing og vurdering av trykte og digitale tekster og sammensatte tekster
  • er en integrert og varig del av skolens pedagogiske virksomhet
  • er en inkluderende arena, som tar hensyn til barn og unges ulike forutsetninger og behov
  • er innovative og fremtidsrettede

Regjeringen har i år bevilget 14 millioner kroner til skolebibliotek for å fremme leselyst og leseglede hos barn og unge. 27 kommuner får støtte til skolebibliotek. Av de 5 kommunene på Agder som er tildelt midler er Grimstad 1 av dem og får 630 000!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s