Teknisk Utvalg hadde i vår et dialogmøte med Rådmannen. Der ble blant annet Næringssjefens involvering i plan- og byggesaker tatt opp. Reguleringsplaner og større byggesaker er ofte av stor samfunnsmessig interesse og av betydning for næringslivet.

Flere av medlemmene i Teknisk Utvalg påpekte dette under vår dialog med Rådmannen, og jeg ytret også et ønske om at Næringssjefen skal uttale seg i saker som berører næringsutvikling og næringslivets interesser, og inngå i saksbehandlingen på lik linje med uttalelser fra blant annet landbruksmyndighetene og barnas representant.

Vi har eksempler på at Fylkesmannen har vektlagt næringsinteresser og påpekt samfunnsnytten av det, og jeg mener derfor at dette også må være en del av vurderingen når kommunen skal behandle disse sakene.

Derfor har jeg sendt inn en forespørsel til førstkommende kommunestyremøte 27.mai der jeg også fremmer følgende oversendelsesforslag:

Rådmannen bes sørge for at Næringssjefen får plan- og byggesaker som berører næringslivets interesser til uttalelse. Dersom Næringssjefen ønsker å komme med innspill til saken skal dette medtas i saksfremlegget og vurderes i forhold til samfunnsnytten av prosjektet.

Jeg håper på flertall for dette forslaget 🙂

16_03_2019_fotobaren_16_47_46_0276

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s