Jeg er stolt av at vi har klart å opprettholde vår status som skolebyen Grimstad siden 60-tallet. At vi i sin tid fikk SØTS (Sørlandets Tekniske Fagskole) til byen, og deretter Agder Ingeniør- og distriktshøyskole (AID), før det vi i dag kjenner som Universitetet i Agder (UiA) – har vært av stor betydning for kommunen vår. Og vi er i dag landets minste (men muligens gildeste?) universitetsby!

I tillegg til universitetet, så har vi en veletablert fagskole som er under utvikling, vi har gode videregående skoler med mange spennende linjer, vi har 5 ungdomskoler og vi har barneskoler i hver del av kommunen. Vi har offentlig skoler og private skoler, vi har høyere utdanning og muligheter for fagbrev, for å nevne noe. Med andre ord – et mangfold av tilbud – lokalt, regional og nasjonal.

Og nå nærmer det seg etableringen av ny fagskole når fagskoleutdanningen på Agder fra 2020 skal slås sammen til en virksomhet og lokaliseres i Grimstad. En fagskole med en yrkesrettet høyere utdanning med plass til mer enn 500 nye studenter og omlag 50 ansatte. Etableringen av Sørlandets nye fagskole vil ikke bare gi spennende studieplasser, men det vil også sikre viktige arbeidsplasser i kommunen.

Den nye fagskolen skal bygges i nærheten av Campus og med en sentral plassering mellom Dahlske videregående skole og Universitetet – så vil vi få et solid skolemiljø i Grimstad.

Sammen med Mathilde Tybring-Gjedde fra Stortingets Utdannings- og forskingskomite og Torunn Ostad fra Agder Høyre har jeg i dag hatt gleden av å besøke fagskolen som foreløpig holder til i de gamle universitetslokalene i Grooseveien. Her møtte vi både rektor for den nye og for den nåværende skolen, studieleder for nye studier og representant for Eyde-klyngen som samarbeider med fagskolen om videreutdanning i prosessindustri.

Regjeringen er i gang med å lage en Kompetansereform. I fremtiden vil flere og flere yrkesgrupper trenger kompetansepåfyll på fagskolen for å holde tritt med arbeidslivet. Vi må sikre et bedre tilbud av kortere, fleksible, skreddersydde studieprogram som folk kan mens de står i jobb. Før var utdanning billetten til en klassereise. I fremtiden trenger vi et klippekort.

Høyre  vil tenke nytt om fagskolen, og foreslår blant annet at:

    • Noen utvalgte fagskoler skal få stilling som nasjonale pilotskoler innen etter- og videreutdanning
    • Noen fagskoler skal få støtte for å produsere studieprogram som er kortere enn 30 studiepoeng.
    • Etablere flere bransjeprogram, skreddersydd for ulike bransjer, etter modell fra bransjetilbudet fagskolen på Sørlandet etablerer for treindustrien.

Vi i Agder og Grimstad Høyre synes det ville være veldig positivt om vi den nye fagskolen blir nasjonal pilotskole innen etter- og videreutdanning. Vi har mange aktuelle bransjer og et sterkt næringsliv i regionen som både kan dra nytte av dette, men som også kan bidra inn mot skolen.

Grimstad lever fortsatt opp til sin status som Skolebyen Grimstad!

Marianne Brandett (Eydeklyngen), Beate Skretting (Ordførerkandidat Grimstad Høyre), Mathilde Tybring-Gjedde (Stortingets utdannings- og forskningskomite), Gunnbjørg Engehagen Tveiten (Sørlandets fagskole), Torunn Ostad (Agder Høyre) og Per Høyum (Sørlandets fagskole)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s