Sammen med Mathilde Tybring-Gjedde fra Stortingets utdannings- og forskningskomite, Torunn Ostad fra Agder Høyre og Linda Dagestad Øygarden fra Arendal Høyre var jeg i dag så heldig å få besøke I4Helse-senteret ved Universitetet i Agder her i Grimstad.

Daglig leder Tor Åge Fjukstad ga oss en presentasjon av I4Helse og vi var også så heldige å få en omvisning og sniktitt inn i det nye bygget – og her blir det fantastisk flotte fasiliteter og forskningsmuligheter for å utvikle fremtidens helsetjenester. Dette er helt unikt!

Bilde I4Helse

Grimstad kommune er en viktig deltaker i I4Helse-prosjektet og har inngått leieavtale med UiA. Dette innebærer at flere av kommunens helsetjenester flytter opp til I4Helse-bygget for å kunne samarbeide tettere med forskere, sikre tilgang til den nyeste teknologien og bidra til innovasjon og utvikling av nye tjenester for befolkningen. Her vil også ansatte fra sykehuset ha kontorplass og samkompetanse blir et viktig stikkord.

Teknologien skal være utstilt og kunne testes

I4Helse skal være en nasjonal arena for innovasjon innen helse og omsorg, hvor velferdsteknologi og helseløsninger utvikles fra idé til skalerbar gjennomføring og varig anvendelse. Senteret etableres i nærhet til Universitetet i Agder (UiA), hvor den nyeste teknologien skal være utstilt og det skal være mulighet for å teste ulike teknologiske løsninger.

De fire I’ene står for Idé, Involvering, Innovasjon og Implementering. Dette handler om utvikling av bedre tjenester for kommunenes innbyggere, bedre innretning av forskning og tjenesteutvikling og velferdsteknologi som næring. Samtidig henspeiler fire-tallet på et fire-parts eller «quadruple helix» samarbeid; et samarbeid mellom universitet, næringsliv, innbyggere og offentlig sektor.

Dette er helt unikt og vi vil fra høsten få et kompetansesenter for forskning på nye måte å tilby helsetjenester som vil prege både regionen vår og nasjonalt arbeid på dette området.

Byggeprosessen av I4Helse nærmer seg ferdig og bygget skal stå ferdig til studiestart med åpning 30. august 2019. Vi i Høyre er stolte over at vi får I4Helse i Grimstad!

Bilde besøk I4Helse

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s