Innlegget er skrevet av Øystein Møretrø, Høyres listekandidat nr 5, og publisert på gat.no:

52072444
Øystein Møretrø

Det nærmer seg jo valg så jeg hadde lyst til å dele noen tanker med innbyggerne i Grimstad omkring 2 temaer som blir diskutert i sosiale medier og avisene en gang imellom.

Det første jeg kunne tenke meg og se nærmere på er envegskjøringen i Jørgen Bangsgate som jeg har følelsen av at det er nokså bred enighet om i blant innbyggerne om og få åpnet opp igjen til toveistrafikk.

Det ser ut som at enkelte planleggere i vår kommune og i Statens Vegvesen er av den oppfatning at hvis en bare gjør det tungvint nok så avtar biltrafikken. Men den løsningen tror jeg dessverre bare generer mer kjøring, for da må den enkelte kjøre rundt et annet sted. Jeg tror også dette ville ha en positiv effekt for trafikken over torvet dersom Jørgen Bangsgate blir åpnet opp for toveistrafikk igjen.

Det har vært hevdet at Jørgen Bangsgate er stengt for toveis trafikk på grunn av sikkerheten ved utkjøringen fra arresten parkeringshus. Og slik krysset er formet i dag så er nok det langt på vei riktig, men med noen enkle justeringer der så bør det la seg gjøre. Det er jo også bare 30 km fartsgrense på stedet, hvilket neppe ville ha avstedkommet med de store hendelsene uansett.

Nå har det ved flere anledninger blitt gjort forsøk på å få til en løsning med Staten Vegvesen sine representanter, med negativt resultatet for Grimstad sin del. Denne veien har jo som en del av dere som har levd en stund vet, vært gamle e 18 som gikk gjennom Grimstad, så derfor er det statens vegvesen som har all makt virker det som.

Men som sikket mange har merket seg så vil fylkeskommunene fra 01.01.2020 overta ansvaret for disse veiene det er da jeg øyner et håp om at dette kan få en politisk behandling og et helt annet utfall. Jeg ser derfor muligheten for å ta opp denne kampen igjen med det håp at Fylkespolitikerne ser mer løsningsorientert på dette enn Statens veivesen.

Så til annen ting som jeg har arbeidet litt med, og det er Kaianlegg for næringslivet i Grimstad. Jeg har nå hatt en dialog med ulike aktører i Vikkilen. Dette har enda ikke avstedkommet med noe konkret, men det er heller ikke avslått at en vi gang i fremtiden kunne ha fått til et samarbeid mellom de allerede etablerte næringene i Vikkilen og Grimstad Kommune, slik at vi kunne hatt et alternativ til Gundersholmen som det ble bestemt for en del år siden skal avvikles som trafikkhavn på sikt. Dette er rett og slett for å gi en mulighet til det lokale næringsliv, og kanskje til og med en liten inntektskilde for de allerede etablerte i Vikkilen.

Hvorfor Vikkilen? Jo først og fremst for å hindre konflikter på Odden og sentrumsområdene nær eksisterende havn. Der ligger jo an til å bli en ganske massiv boligutbygging i område fremover. Det ville også gjøre transporten til og fra kaien mye lettere ved å slippe all trafikken inn i sentrum, men dette må selvfølgelig måtte løses i et samarbeid med de allerede etablerte virksomheter som i dag befinner seg området Vikkilen. Jeg har tro på at det skal være mulig å finne en løsning her, og jeg synes det er viktig at vi i Grimstad har en dypvannskai tilgjengelig i kommunen vår, men den trenger ikke nødvendigvis ligge på Gundersholmen.

leserinnlegg illustrasjon jørgen bangsgate

Innlegget er skrevet av Øystein Møretrø, Listekandidat nr 5, Grimstad Høyre og publisert i Grimstad Adressetidende på GAT.no:

Grimstad Adressetidende, leserinnlegg om Jørgen Bangsgate og dypvannskai

2 kommentarer »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s