Kunnskapsminister Jan Tore Sanner på barnehagebesøk med fokus på tidlig innsats, språkopplæring og god overgang fra barnehage til skole.

I dag har Kunnskapsminister Jan Tore Sanner og jeg vært så heldige å få komme på besøk i Eide Barnehage og Hokus Pokus Barnehage for å høre om deres arbeid med tidlig innsats allerede i barnehagen. Her fikk vi blant annet høre om hvordan de jobber med barnas språkkompetanse, læring gjennom lek og sosial kompetanse, for å nevne noe.

Begge disse barnehagene jobber målrettet og bevist med kompetanse i barnehagen og har stort fokus på å se hvert enkelt barn og gi dem en god start i livet før de skal ta fatt på skolegangen. Og nettopp det med å sikre en god overgang mellom barnehage og skole var oppe som tema flere ganger under besøkene. Vi i Høyre har hatt dette som fokusområde over lengere tid, og vi synes det er gledelig å høre om det prosjektet som Grimstad kommune nå jobber med for å sikre systematisk arbeid på dette området.

For selv om noen skoler har gode rutiner på det med overgangen fra barnehage til skole allerede, så er det likevel en vei å gå før dette fungerer optimalt. Det skal ikke være avgjørende hvor i kommune du bor, hvilke barnehage man kommer fra og hvilken skole man skal begynne på. Smidige overganger må fungere optimalt for hvert enkelt barn i alle der av kommunen. Mellom barnehage og skole, mellom barneskolen og ungdomsskolen, og mellom ungdomsskole og videregående skole – hele skoleløpet. Jeg ser veldig frem til å følge dette prosjektet, og vi i Høyre vil ha fokus på å få dette til å bli et systematisk og velfungerende arbeid i kommunen vår.

Kunnskapsminister jan Tore Sanner og meg
Ordførerkandidat Beate Skretting og Kunnskapsminister Jan Tore Sanner

Smidige overganger fra barnehage til skole og tidlig innsats var faktisk også samtaletema da Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøan, Linda Dagestad Øygarden fra Arendal Høyre og jeg besøkte Fladefjell Barnehage i går sammen med Oppvekstsjef i Grimstad kommune Arne Mowatt Haugland.

Vi hadde en god prat om dette temaet, og Oppvekstsjefen og styrer i barnehagen var begge enige om at gode overganger fra barnehage til skole er kjempeviktig.

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøan på barnehagebesøk for å prate om demokrati og retten til å si sin mening å få være med å bestemme

Foruten gode samtaler med de voksne i barnehagen om smidige overganger til skolelivet, så hadde vi her en hyggelig lesestund hvor Stortingspresidenten leste høyt for de eldste barna fra boken «Mina og Løven».

Mina og Løven

«Mina og Løven» er skrevet for barn fra 5 år og oppover med det formål å lære barn om det norske demokratiet på en lettfattelig måte.

Etter lesestunden pratet Tone med barna om det å si sin mening og være med å bestemme og slikt, og alle barna fikk med seg hver sin utgave av boken hjem.

Stprtingspresidenten
Ordførerkandidat Beate Skretting (Grimstad Høyre), Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen og Linda Dagestad Øygarden (2.kandidat Arendal Høyre)

 

Tusen takk til Fladefjell Barnehage, Eide Barnehage og Hokus Pokus Barnehage for at dere velvillig tok imot besøk og viste oss litt av det dere jobber med. Jeg har lært masse!

Og ikke minst bidro besøkene til at jeg om mulig er enda litt mer stolt over alle de flotte barnehagene, med engasjerte og faglig dyktige ansatte, som vi har i kommunen vår – og som dere er gode representanter for! Tidlig innsats virker – de ansatte er barnehagens viktigeste ressurs i dette arbeidet – og dere gjør en fantastisk jobb!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s