Uke 34 er godt i gang og det er nå bare snaut 3 uker igjen til valgdagen.

Denne uken er i all hovedsak preget av valgkampaktiviteter og politisk arbeid, og jeg har allerede rukket å delta på mye interessant i så måte.

Mandag hadde jeg sammen med flere andre Høyre-representer et hyggelig møte med 4 næringsaktører i kommunen vår. Det var nyttig å høre deres innspill og synspunkter og bli bedre kjent med den bransjen de representerer. God og åpen dialog er veldig viktig, og jeg setter pris på henvendelsen og de ytringer som fremkom under vårt møte. Særlig bet jeg meg merke i at de savner en mer positiv holdning når de er i kontakt med kommunen, og de etterlyser en større vilje til å se på mulige løsninger.

For ett år siden utarbeidet kommunen i samarbeid med Næringsforeningen en Serviceerklæring som skulle bedre på dette i forbindelse med plan- og byggesaksbehandling. Nå er det gått ett år, og i tirsdagens møte i Teknisk Utvalg, så etterlyste jeg en evaluering av hvordan Serviceerklæringen har fungert. Jeg mener det er viktig å følge dette opp slik at vi har planer og rutiner som brukes i praksis. Kommunalsjef for Samfunn- og miljøsektoren vil nå ta et initiativ ovenfor Næringsforeningen til et evalueringsmøte for å høre hvordan deres medlemmer synes at Serviceerklæringen har fungert så langt. Jeg ser frem til å få evalueringen presentert.

Mandag kveld deltok jeg på åpent folkemøte om ny E18-traser der Nye Veier la frem sine siste nyheter. Det var naturlig nok spesielt den nye kryssløsningen ved Spedalen som fikk mye oppmerksomhet.

Like etter folkemøte samlet Grimstad Høyre seg til gruppemøte. Vi hadde der mange gode diskusjoner om saker som skal til politisk behandling i utvalgene og Kommunestyret denne måneden. For min del ble mye av oppmerksomheten rettet mot tirsdagens møte i Teknisk Utvalg. Den store saken om utbyggingen på Pharos Odde ble trukket fra sakslista for ny runde med reguleringsendring, og ble dermed ikke diskutert.

Som vanlig startet vi tirsdagens møte i Teknisk Utvalg med en befaringsrunde, og vi besøkte kommunen fra øst til vest, hovedsakelig langs kysten denne gangen.

Bilde mix
En fantastisk fin start på dagen når Teknisk Utvalg har perfekt befaringsvær og omgivelsene er så flotte! Grimstad kommune fra øst til vest.

Spesielt fokus fikk saken om etablering av byggevareforretning på Bergemoen. Teknisk Utvalg sluttet seg her enstemmig til Høyres forslag om å tillate etableringen av ByggMax på den planerte tomten ved siden av Smaken av Grimstad. Begrunnelsen for dette er de positive ringvirkningene en slik næringsetablering gir med arbeidsplasser, men ikke minst vil det redusere handelslekkasjen til blant annet Stoa ettersom mange (særlig privatkunder) reiser til ByggMax der i dag. Det var tverrpolitisk enighet om at dette vil være positivt for Bergemoen som handelsområde.

Skjermbilde ByggMax behandling
Et enstemmig Teknisk Utvalg sluttet seg til Høyres forslag i saken. Området er regulert til næring, dispensasjonen går ut på å tillate forretning (som vel også er næring?)

Mange av utvalgets medlemmer hadde i forkant av møtet sendt inn en del forespørsler til administrasjonen der vi etterlyste utfallet av saker som vi tidligere har behandlet. Dette er veldig nyttig og vi fikk mange avklaringer.

Denne uka skal jeg også delta på to paneldebatter. Tirsdag kveld avholdet Foreldreutvalget for barnehage (FUB), Kommunalt foreldreutvalg (KFU) og Utdanningsforbundet i Grimstad (UDF) et debattmøte med barnehage og skole på agendaen, og torsdag kveld skal jeg delta på en debatt i regi av Grimstad Næringsforening på Grimstad bibliotek kl. 18. Det gleder jeg meg til!

Ellers har Storgata Barnehage invitert Rådmannen, kommunalsjef for kultur og oppvekst, oppvekstsjef, administrasjonen, ledere for de kommunale barnehagene, ordfører, politikere, bygg og eiendom, UDF, Fagforbundet, håndverkere, foreldre, S.U., og andre interesserte til feiring av nyrenovert barnehage og ny avdeling. De vil gjerne vise fram barnehagen og ferie sammen med alle som har lyst til å se hvordan barnehagen har blitt. Alt er renovert inne, og med ny avdeling og gode rom for store og små, er de klar til å øke barnetallet etter hvert som behovet stiger. Feiringen finner sted onsdag kl 16.15, og jeg gleder meg til å se hvordan de har fått det.

Torsdagen blir det et par møter på formiddagen, og så avsluttes den politiske uken avsluttes med valgkamp og stand med Grimstad Høyre i Storgata ved Sparebanken Sør. Vel møtt til en hyggelig prat – jeg håper du vil komme innom en tur!

16_03_2019_fotobaren_16_47_46_0276

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s