Konstituering og Ordførerskifte

Tirsdag 29.oktober 2019 avholdt det nye Kommunestyret i Grimstad kommune sitt konstituerende møte. Og jeg ble valgt til byens Ordfører. Igjen takk for tilliten, til både innbyggere og Kommunestyret!

overtakelse
Grimstad Adressetidende dekket Ordførerskiftet i Grimstad

 

 

Artikkel i Grimstad Adressetidene

Når jeg nå ser tilbake på de første dagene som Ordfører i Grimstad, så har jeg allerede rukket å delta på mange varierte opplevelser.

Rådmannens budsjettforslag ble presentert

Like etter konstituerende kommunestyremøte presenterte Rådmannen sitt budsjettforslag for neste år. Arbeidet med budsjett og handlingsplan for de kommende 4 årene er en av de store oppgave som politiker, og det legger rammene for hvilken retning vi ønsker at Kommunen skal styres i.

Jeg vet at det de kommende ukene vil bli mange henvendelser og mange innspill til budsjettarbeidet, og det er tøffe prioriteringer som skal gjøres. Men viktigst av alt blir å skape langsiktige rammer for en god utvikling av kommunen vår, slik at vi kan fortsette å levere gode tjenester til innbyggerne i Grimstad.

I løpet av de første dagene fikk jeg også hilse på mange av de ansatte med kontorplass på Rådhuset. Og jeg har hatt møter med innbyggere som ønsket en prat om ulike saker.

Åpning av nytt Sykkelparkeringshus

Torsdag fikk jeg gleden av å åpne det nye sykkelparkeringshuset utenfor Rådhuset. Kommunens sykkelbykoordinator jobber målrettet for Grimstad som sykkelby, og for at det skal være godt å være syklist i Grimstad.  Det legges til rette for sykling både med tanke på veinett og muligheter for trygg sykkelparkering – blant annet ved skolene og nå ved Rådhuset. Sykkelparkeringen ved Rådhuset og andre steder i kommunen er hovedsakelig finansiert ved øremerkede sykkelbymidler fra Samferdselsdepartementet, og det er gjort en god jobb med å søke på midler til disse tiltakene.

SykkelparkeringArtikkel i Grimstad Adressetidende

Grimstad og Agder

Uken ble avsluttet med konstituerende møte i styret i Østre Agder samarbeidet. Her fikk jeg hilse på mange ordførerkolleger, og det er spennende å få være med å jobbe for regionen i samarbeid med de andre kommunene. Vi har mange av de samme utfordringene og vi må jobbe sammen til det beste for utviklingen i vår region.

Statsborgerseremoni

Søndag ettermiddag fikk jeg være med på en høytidelig statsborgerseremoni i Arendal Kulturhus som markering på at mange borgere i Agder har fått norsk statsborgerskap. Mange Grimstadborgere var med på feiringen og jeg er glad for at jeg fikk være med å dele denne dagen sammen med dere! Gratulerer og velkommen til alle nye statsborgere i Grimstad og Agder!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s