Jeg avsluttet mitt siste blogginnlegg med følgende ord: «Vi har mye å se frem til og jeg er helt sikker på at 2020 blir et innholdsrikt år». (innlegget finner du her: Med ønske om et godt 2020!)

Og ja, starten på året har vært innholdsrik så langt!

Jeg har – utover arbeidet med de ordinære politiske møtene – blant annet rukket å jobbe med næringsutvikling, ungdomsengasjement i Barn og unges kommunestyre, fått besøk av biskopen, hatt møter med ulike kultur og idrettsaktører, arbeidet med Grimstad som universitetsby og ny e18, vært i møter med departementer og foretatt et par vielser.

Som det tydelig kommer frem når jeg blar bakover i kalenderen min, så har tiden siden nyttår vært svært så variert for mitt vedkommende, og det er et privilegium å få et arbeide med så mange spennende områder av vårt samfunn.

Kultur og idrett, næringsutvikling, interkommunalt samarbeid og regionalt arbeid, flerkulturelle samlinger, helse og demensomsorg, oppvekst, skole og barnehage, frivillige organisasjoner og lag og foreninger og mye, mye mer. Og best av alt er alle menneskene jeg har møtt på veien. Det er en glede å få inneha dette spennende ordførervervet.

Men så plutselig stoppet alt opp.

Covid19 og kriseledelse preger nå hverdagen. Vi står midt oppi en situasjon ingen kunne forestille seg …

Men vi skal tilbake. Det vil gå over. Men først må vi gjennom en krevende tid der smittebegrensende tiltak utfordrer livene til oss alle på så mange måter.

Bedrifter ble over natten fratatt inntektsgrunnlaget, mange arbeidstakere har gått over til å bli arbeidssøkere, foresatte oppfordres til hjemmekontor samtidig som rollene med hjemmeundervisning og hjemme-barnehage skal fylles, helsepersonell står ovenfor ukjente og krevende oppgaver, de som var ensomme fra før blir mer kanskje alene nå, og barn og andre som er i utsatte posisjoner blir vanskeligere å fange opp å hjelpe. For å nevne noe. Listen er lang. Dette er krevende!

Nå trenger vi å stå samlet – nå må vi ta vare på hverandre og se hverandre. Og vi må jobbe sammen for å finne løsninger som gjør at vi kan reparere samfunnet vårt når denne krisen er over.

Og sakte, men sikkert begynner kalenderen igjen å fylles opp med gjøremål som bidrar til å holde samfunnshjulene i gang.

For noen dager siden skrev varaordfører Lene Langemyr og jeg et åpent brev med en hilsen til innbyggerne i Grimstad. Det ble publisert i Grimstad Adressetidende 24.mars, og du finner det her om du har lyst å lese det:

Brev til innbyggerne fra ordfører og varaordfører

beate sittende
Nyt våren – så får vi håpe sommeren blir koronafri!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s