Jeg heier på vårt lokale næringsliv!

Denne våren har mediene vært preget av overskrifter som forteller om den ene krisepakken etter den andre. Regjeringen har hatt stort fokus på tiltak for å holde hjulene i gang i næringslivet og å sikre arbeidsplasser. I Grimstad har vi jobbet med å se på hva kommunen kan bidra med for at vårt lokale næringsliv skal komme gjennom utfordringene koronapandemien har skapt på en best mulig måte.

Allerede 20.mars ble det i kriseledelsen besluttet å koble sammen NAV, næringsforeningen og kommunen v/ rådmann, næringssjef og ordfører for å følge med på hvordan koronapandemien slår ut for vårt lokale næringsliv. Ordfører fikk ansvar for gruppen, og 24.mars hadde vi det første møtet.

Formannskapet hadde da alt bedt rådmann om å se på prioritering av saker som kan gi arbeid og holde hjulene i gang i det lokale næringslivet. En tiltakspakke, bredt sammensatt av prosjekter av ulik art, ble raskt utarbeidet i samarbeid med næringsforeningen.

Som eksempel kan nevnes renovering av toaletter på friområder, bytte himling i Holvigahallen, renovering av offentlig brygge i Krågeviga, fikse opp brøyteskader på kommunal uteområder, fornying av tak kommunale bygg, oppgradering og vedlikehold av veier, ny kiosk Levermyr og ny kledning «Sørildbu», utbedring av uteområder skoler og barnehager, og nytt kjøkken på Aktivitetshuset – for å nevne noe.

Formannskapet bevilget den 19.mars kr 5 millioner til å gå i gang med gjennomføringen av noen av prosjektene, og kommunen har siden også fått 10,6 millioner i statlige vedlikeholdsmidler som vil brukes til disse prosjektene.

Vi får med det satt i gang en rekke prosjekter som gir arbeid til næringslivet vår – og samtidig får kommunen gjennomført en lang rekke vedlikeholdstiltak som det var behov for å gjøre noe med. Ingen av prosjektene gjennomføres i kommunal regi, men av eksterne aktører.

Sommersesongen er viktig for næringslivet vår

En stor del av vårt lokale næringsliv har sommersesongen og turisme som en viktig del av litt livsgrunnlag.

Og nå er det sommer på Sørlandet. For mange har ferien alt startet, og mange sommergjester har allerede kommet til byen. Det er noe vi ser frem til hvert år. Men i år har vi måtte planlegge for sommersesongen på en litt annen måte. Vi kommer ikke utenom at koronapandemien har satt sitt preg på det meste denne våren.

I starten av mai tok ordfører initiativ til å etablere arbeidsgruppen «Sommer 2020 med Covid 2019» for å se på hvordan vi sammen best kan rigge kommunen vår for håndtering av sommersesongen med mange tilreisende. Fokuset i denne gruppen har vært

  • Hvordan skal vi håndtere smittevern på en god måte?
  • Hvordan kan vi sammen lage en trivelig og trygg by for fastboende og sommergjester?
  • Hvordan kan vi legge til rette for en best mulig sommersesong for lokalt næringsliv?

Vi har jobbet med å se på hvilke tiltak som kan gjøres for å legge til rette for en sommer med fokus på smittevern, der tanken har vært å redusere faren for spredning av koronaviruset så godt som mulig. Samtidig har vi ønsket å legge til rette for at Grimstad skal være en åpen og attraktiv sommerby også i år.

Hvilke arrangementer kan gjennomføres, og hvilke arrangementer lar seg ikke gjennomføre på en god måte? Hvordan skal vi sikre god avstand mellom folk i sentrum, på strendene, og ellers i kommunen? Og hvordan skal vi få ut nok og god informasjon til næringslivet, til innbyggere og til besøkende? Og hva kan kommunen bidra med?

Mange har jobbet sammen for å legge til rette for en god sommer i Grimstad, og det har vært veldig hyggelig å se hvordan alle gode krefter har bidratt for å gjøre byen vår attraktiv for oss alle. Og jeg er stolt over å se hvor flott byen vår fremstår i år.

Så tusen takk til alle dere som har lagt ned mye godt arbeidet ved å jobbe sammen for sommerbyen Grimstad – Sørlandets perle!

Sommergada
Sommergada 2020 – Grimstad sentrum

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s