Noe av det som er veldig hyggelig å få anledning til som ordfører er å ta imot gjester – og statsråder er ekstra stas å ta imot!

Den siste uken har vi fått besøk av både kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup og konstituert statsråd i Barne- og familiedepartementet Ida Lindtveit Røse.

Besøk av Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup 30.juni 2020

Tema for besøket var innovasjon i offentlig sektor og hvordan kommunen skal få hjulene i gang etter koronakrisen.

Grimstad kommune får 10,6 millioner kroner til i vedlikeholdsmidler fra regjeringens tiltakspakke for fase 3 og statsråden fikk en orientering om hvordan vi har tenkt benytte midlene. Hva var vel mer naturlig enn å slå av en prat om dette mens vi tok en tur langs bryggene i sommerbyen Grimstad?

Staten har kommet med en rekke krisetiltak under koronapandemien, og regjeringen har hatt stort fokus på tiltak for å holde hjulene i gang i næringslivet og å sikre arbeidsplasser. I Grimstad har vi også vært opptatt av hvordan kommunen kan bidra for at lokalt næringsliv skal komme seg gjennom utfordringene koronapandemien har skapt på en best mulig måte. De statlige vedlikeholdsmidlene som kommunene har fått kommer godt med for å sikre arbeidsplasser.

Vi får med dette satt i gang en lang rekke prosjekter som gir arbeid til næringslivet – og samtidig får kommunen gjennomført mange vedlikeholdstiltak som det var behov for å gjøre noe med. Så dette er vinn-vinn for alle parter.

Men før vi tok en bryggesleng, så fikk statsråden en presentasjon av noe av det spennende arbeidet som gjøres i enhet for Innovasjon og forvaltning under et lunsjmøte på i4Helse på UiA. De kunne nemlig nylig avsløre en nyhet om at Innovasjon Norge tildeler Innovasjonspartnerskap Agder 15 millioner for å utvikle felles løsning for trygghets- og varslingsteknologi, digital hjemmeoppfølging og velferdsteknologi for barn og unge. Hensikten er å utvikle og tilby fremtidsrettede og innovative løsninger for innbyggere og pasienter på Agder, og vi håper dette vil kunne ha nasjonal overføringsverdi.

Statsråden ble imponert over hva vi får til på Agder, og jeg er stolt over at Grimstad kommune er en sentral aktør i dette arbeidet.

Statsråd NA 3
På bildet, fra venstre: Fylkesordfører Arne Thomassen, ordfører Beate Skretting, kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup og stortingsrepresentant Svein Harberg.
Foto: Jenny Clemet von Tetzschner, Politisk rådgiver for kommunal- og moderniseringsministeren (H)

Besøk av konstituert Statsråd i Barne- og familiedepartementet Ida Lindtveit Røse 3.juli 2020.

Tema for besøket var åpne møteplasser for barn og unge, og den anledning ble statsråden tatt med til Huset – Grimstads kreative ungdomsverksted og vårt flotte nye bibliotek.

På Huset er det gratis kulturlørdag – et lavterskel kunst- og kulturtilbud for familier – flere ganger i året. Dette er alltid populære dager med mange besøkende. Kulturrådgiver Inger-Helen Kilsti ga en fin presentasjon med bilder og film.

Huset ungdomsklubb er en kreativ møteplass for ungdom. Klubbleder Irene Håheim fortalte om noe av det spennende som foregår her. Det ble også tid til samtale om barne- og ungdomstilbud, møteplasser, og de utfordringer og muligheter som ligger i dette viktige arbeidet. Og selvsagt fikk statsråden høre fra ungdommer som bruker tilbudet på Huset.

Etter en hyggelig spasertur ned til Grimstad bibliotek, gjennom Vestregate, ble vi tatt imot av biblioteksjef Brit Østerud som viste frem vårt nye flotte bibliotek som også er blitt en viktig møteplass for barn og ungdom. Ikke minst er den nye flotte parken, Byhaven, et sted som flittig brukes av både barn og unge.

Et arrangement som har vært gjennomført i Grimstad i mange år er den populære Barnebokfestivalen. Barnebokbibliotekar Olaug Øveland Sætren fortalte om festivalen og dens betydning for barn og unge i kommunen vår.

Bilde statsrådsbesøk 3.7.20
På bildet, fra venstre: Fylkesordfører Arne Thomassen, Statsråd Ida Lindtveit Røse, David Fredriksen (Grimstad KrF) og ordfører Beate Skretting. Foto: privat

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s